tirsdag den 29. juni 2010

Lissie: Catching A Tiger



Her i sidste uge udkom et album som jeg har glædet mig mere en almindeligt meget til at høre. Det var nemlig amerikanske Lissies debut album Catching A Tiger. Jeg var fuldstendigt solgt da jeg hørte Lissie første gang, det var på Morgan Pages club hit The Longest Road i 2008. Og her i foråret var hun igen at finde på et Morgan Pages track nemlig Fight For You, til endnu støre begaistring fra min side. Sidste efterår udgav hun så for første gang eget materiale nemlig Ep’en Why You Runnin' som jeg efter noget tilvænning blev ganske glad for, trods alt. Selvfølgelig var jeg godt klar over at dette nye album, ligesom Ep'en bevæger sig i en typisk amerikansk pop/folk singer-songwriter stil som sjældent bekommer mig særlig godt. Men grunden til denne plade skulle have sær behandling, er jo klart den stemme, som er så markant iørefaldende skøn, at det næsten er totalt ligegyldigt hvilken stilart hun bevæger sig rundt i. Vokalen og stemningen på flere af numrene på pladen har en snært af Stevie Nicks og Fleetwood Mac over sig, hvilket for mig bare er en positiv ting, og gør at man føler sig mere på hjemme bane i tonerne på dette album. Pladens åbner Record Collector holder bare totalt, lige som de to næste When I'm Alone (næste single) og In Sleep (første single) gør. Efter den stærke indledning er det mere på det jævne med godbidderne, kun få rigtige stærke tracks pladen ud. Der er desværre tre gengangere fra Why You Runnin' Ep'en, hvor tracket Everywhere I Go stammer fra, men det er bare er så forbandet godt, og derfor også helt ok at hive den med på Lp'en.



Besøg Lissie.com

fredag den 25. juni 2010

Endelig fast dato for Senior

Röyksopp: Senior



Kort efter udgivelsen af Röyksopps Junior album sidste forår, var de på banen med at de allerede var klar med en opfølger, som skulle udkomme sidst på året 2009. Den dato blev rykket til forår i år, så til sommer, men nu skulle der endelig være en fast udgivelsesdato for Senior, nemlig d. 13. september. Grunden til de mange udsættelser er uklart, men det har vel noget at gøre med pladeselskabet som i bund og grund ville have noget længere tid mellem pladerne. Materialet er indspillet i samme periode som numrene fra Junior og består udelukkende af instrumentelle tacks, som alle skulle passe sammen som En helhed. Et dybt og indadvendt album, vi glæder os vi glæder os..

søndag den 20. juni 2010

Vi Sidder Bare Her...

Vi sidder Bare Her: Ikke Euforisk



En af Jørgen Leths store passioner har altid været cykelsporten, og da jeg ligeledes altid har været bidt af den sportsgren, har han også for mig været umulig at undgå. TV2 kommentator fra forårsklassikerne og Tour de France, bogen Den Gule Trøje i de Høje Bjerge og de fantastiske cykel film om Paris-Roubaix og Giro d'Italia, er bare lidt af det som Jørgen Leths lidenskab for cykelsporten har kastet afsig.
I sommeren 2008 da jeg kom hjem efter Stella Polaris skønne event i Østre Anlæg med den nye Stella kompilerings cd, gjorde jeg store øre da jeg hørte min "cykel guru" på nummeret Et Magisk Øjeblik produceret af Sværd. Et super skønt chillet tech/spoken word track hvor Leth speaker til en solnedgang, som oprindeligt kommer fra et såkaldt nyhedsindslag, fra programmet De Uaktuelle Nyheder med Mikael Bertelsen fra DR2. Syret, men det virker sku. Senere på efteråret kom så en hel plade fra hr. Leth, denne gang i et samarbejde med Mikeal Simpson og Frrithjof Toksvig, Vi sidder bare her... Pladen består som sådan bare af en række improviserede tekster som bliver fremført til lidt let jazzede toner, meget stemningsfulgt faktisk. I morgen mandag den 21. juni kan vi så igen høre Jørgen Leth og co. som nu kalder sig for "Vi sidder bare her..." og pladen for "Ikke Euforisk"

Sværd & Leth: Et Magisk Øjeblik


Vi sidder bare her...Alene ikke ensom

torsdag den 17. juni 2010

Retro Thrills

Tesla Boy: Modern Thrills

Tesla Boy er et band bestående af tre gutter, Anton, Dima og Boris fra Moskva, og ja det er ellers ikke så tit man falder over musik fra de kanter. I september sidste år udsendte de Ep'en The Tesla Boy med fem stærkt 80'er inspireret electro pop tracks, som gjorde én hooked og spændt på at hører mere. Nu er de så klar med et fuldt album Modern Thrills, måske en lidt ironisk titel når pladen er fyldt til randen med retro synth pop, så man nærmest bliver sendt tilbage i tiden til dengang Whams Everything She Wants hærgede radioen og stereoanlægget, eller var det kassettebåndoptageren...? Af albummets 11 tracks er der to gengangere fra Ep'en nemlig Electric Lady og Fire. Udover dem er Synchronizing, Liberating Soul og Thinking of You aldeles fantastiske og sidstnævnte er også næste single heldigt nok.

Tesla Boy: Thinking of You




Tjek Tesla Boy på MySpace
Følg Tesla Boy på SoundCloud

tirsdag den 15. juni 2010

Lyrics

Troels Abrahamsen: Not Moving


Her en lille godbid fra Troels Abrahamsens sidste Lp Blck, som i øvrigt er helt og aldeles fremragende, tracket hedder Not Moving og er i mine ører en sand perle. Det er et lille stille og følsomt track med en meget enkel produktion, der passer perfekt til teksten, som både er gribende og tankevækkende. Den rammer noget i mig, og beskriver et livs syn som jeg personligt følger jeg kan relaterer til. Det er bare skønt når musik kan gøre det...

"I had followed a map that I didn’t write
I was set on a course that wasn’t right
I had taken all the easy turns
but accomplishment is a feeling that you have to earn

Oh how we
stand still though we
like to think that we’re moving"

tirsdag den 8. juni 2010

Lisa Shaw


Vores allesammens ynglings house vokalist canadiske Lisa Shaw kan netop nu høres på landsmanden Fred Everythings nyligt udsendte opsamlings album "Om: Masters by Fred Everything", på skiven er der to remix af Here I Am som oprindeligt udkom i 2008.
Lisas spytter ellers jævnligt selv singler ud, fra albummet Free fra sidste forår... vi er vist oppe på fem singler fra pladen nu! Og blandt dem er der to tracks, Can You See Him og Like I Want To som er ren sukkervand for øregangene. Et andet nummer fra pladen I'm Okay er også helt igenmen skønt, og måske single nr. seks? 
Det er den klassiske bløde house, deep house genre hun gør sig i, og med hendes super skønne vokal går det som regel op i en højre enhed.Jeg blev foralvor fanget af stemmen og de let tilgængelige produktioner på tracket Born To Fly fra hendes første solo Lp Cherry. Og især blæst omkuld af det ufatteligt fede remix som kom fra Eric Stamile. 
Udover samarbejdet med Fred Everything har hun sunget på Hideo Kobayashis track Fearless, som jeg tidligere har nævnt her på bloggen, og et væld af andre artister har også nydt godt af hendes åbenlyse talent.

Fred Everything Feat. Lisa Shaw - Here I Am (Shur I Kan Vocal Mix)
Lisa Shaw - Can You See Him (Sonny Fodera vocal)
Lisa Shaw - Like I Want To (Dutchican Soul Classic Vocal Mix)

Lisa Shaw - I'm okay


Lisa Shaw - Born To Fly (Eric's 5rw Remix)