onsdag den 28. april 2010

Åndeløs Schiller

Schiller: Atemlos

Jeg har i noget tid nu gået og skævet til Schillers nye Lp Atemlos, uden rigtigt at få lyttet den igennem, skal man dømme ud fra de mange artister der medvirker på pladen, for det er nogle markante stemmer må man sige... bl.a. Nadia Ali, Lenka, Kate Havnevik, og sandelig også selveste Midge Ure. Ja så skulle man ellers tro ens nysgerrighed ikke var til at styre. Men der er jo det ved den gode Christopher von Deylen og hans trancede chillout, det skal man altså være i humør til, og det har jeg åbenbart ikke været, før nu. Albummet er blevet nær lyttet og det er når man Er i humør til lyden og stemningen, sku et fedt album!
Første singlen Try med Nadia Ali, lever desværre ikke helt op til forventningerne, som uundgåeligt er tårn høje når det er Nadia Ali der levere vokalen. Men hele pladen, som er lang, 2 cd'er faktisk, rummer mange godbidder, her nogle stykker som jeg synes skal fremhæves.

Playing With Madness (Mit Mia Bergström)


Let It Rise (Mit Midge Ure)
Dejligt at høre Midge Ure igen, det er jo kun når jeg støver mine gamle vinyler af i ny og næ, at der ryger en Ultravox eller Midge Ure plade på pladespilleren.  (Øv hvorfor var jeg ikke i Pumpehuset i går?)


Don't Go (Mit Kate Havnevik)
Simpelthen bare en skøn stemme hun har norske Kate Havnevik.


Addicted (Mit Lenka)
Lenka kender vi fra hendes hit Trouble Is A Friend fra 2008.

torsdag den 22. april 2010

Flere godbidder imens vi venter

Tracey Thorn: Why Does The Wind

Så er der igen et track til dem som synes ventetiden er lige lovlig lang, Tracey Thorn har nemlig smidt endnu et nummer fra den kommende Lp Love And Its Opposite til fri download. Why Does The Wind (Ewan Pearson Radio Edit) kan hentes på traceythorn.com, denne gang er det et noget mere livligt og ganske lige til pop track.
....der er nu kun 24 dage endnu til albummet lander.

søndag den 18. april 2010

Dynastiet Kaskade

Kaskade: Dynasty (feat. Haley)

Kaskades nye album Dynasty som udgives den 27. april, har lige smidt den første single af sig nemlig tracket Dynasty, et typisk Kaskade progressive house track med vokal fra Haley Gibby. Haley er ikke nogen ukendt sanger for Kaskades fans, hun var bl.a. med på de to store hits I Remember og Move For Me. Albummet er den sjette studie plade på 8 år fra den amerikanske producer, ganske imponerende. Og foruden Haley vil der være hjælp far Martina, fra den canadiske gruppe Dragonette og selveste Tiesto.



Kaskade eller Ryan Raddon behøver som sådan ikke den store uddybende omtale her, han fører sig frem på alle tænkelige områder som DJ, sangskriver, producer og remixer. Men jeg vil nu lige benytte lejligheden til at fremhæve noget af det mindre kendte, som er de fritids bands han roder med når tiden er til det. Nemlig Late Night Alumni og Summer Of Space. Fælles for de to side projekter er den dejlige elektroniske downtempo stil, med de meget markante vokaler fra Haley Gibby i Summer Of Space og Becky Jean Williams i Late Night Alumni. Begge har i øvrigt også sunget flittigt på Kaskades egne tracks.

Late Night Alumni som har to albums på bagen det sidste fra november sidste år, Of Birds, Bees, Butterflies, Etc. Tjek lige de her tracks fra pladen. Det er guf!





Summer Of Space: With You

mandag den 12. april 2010

Forår på plade

Cinnamon Chasers: Sunset Drive EP



















Cinnamon Chasers er et solo projekt af engelske producer og DJ Russel Davies, som den 13. april udgiver Ep'en Sunset Drive. Den består af fem tracks i den mere afdæmpede Nu-disco genre, alle med en snært af forår over sig. You som er et remake af nummeret I Like Watching You fra den forrige plade, og Neon Love er begge bare helt fantastiske. 



Lyt til brudstykker fra Ep’en på Cinnamon Chasers.com

Cinnamon Chasers minder umiddelbart lidt om svenske Air France, med sin superlækre elektroniske chillede sound, Jeg blev helt blæst tilbage af tracket Luv Deluxe fra pladen A Million Miles From Home, fra sidste år, ja hele pladen er mere end almindelig ørevenlig, det er bare tilbage lænet elektronisk pop lige efter min smag. Luv Deluxe har i øvrigt lige vundet en SXSW award for bedste video på SXSW Music Awards, som er den enorme musik festival South By Southwest i Austin, Texas egen musikpris.



Cinnamon Chasers på Myspace

tirsdag den 6. april 2010

Trentemøller tilbage

Trentemøller: Sycamore Feeling

















Så er Anders Trentemøllers nye single på gaden i dag, første udspil fra hans længe ventet andet album. Og efter singlen at dømme så har han lagt det mere techede electro på hylden, og blevet en del mere rocket i sit udtryk. Men selvfølgelig kunne man fornemme hvor det bar hen af efter hans melankolske havne rundfarts kompilations plade fra sidste år, og også på de remix og edits han har begået på det sidste. Men der er heldig vis rådet lidt bod på det med nogle herlige remixes, Gui Boratto kan sit kram som altid, og Anders eget mix holder også. Både singlen og Lp’en Into The Great Wide Yonder udkommer på hans eget ny startet label In My Room, endelig udgivelses dato for albummet skulle være den 31. maj.



Trentemøller: Into The Great Wide Yonder
Trackliste:
1. The Mash And The Furry
2. Sycamore Feeling
3. Past The Beginning Of The End
4. Shades Of Marble
5. … Even Though You’re With Another Girl
6. Häxan
7. Metamorphis
8. Silver Surfer, Ghost Rider Go!!!
9. Neverglade
10. Tide 

lørdag den 3. april 2010

Röyksopps Track Of The Month

Electric Counterpoint: III. Fast



Så skal jeg da ellers love for at der kom kød på Röyksopps Track of the Month, som er den norske duos måde at forkæle deres fans, med ting de har liggende i deres gemmer. April måneds nummer er et mix af Steve Reichs Electric Counterpoint: III. Fast. De har lagt det op i to remix udgaver et optempo (RYXP True To Original Edit) og en chilled version (RYXP's Milde Salve)...listen and weep!





Tjek tidligere Track of the Month og hvad de ellers har gang i på royksopp.com

torsdag den 1. april 2010

Tromme pigen på egne stænger

Florrie: Panic Attack


















Florrie Arnold eller bare Florrie kan lidt af vært må man sige, hun spiller trommer, guitar, synger, skriver sine egne sange og tekster, ja er der noget hun ikke kan? humm det tror jeg faktisk ikke.
Hun spiller til dagligt trommer i produktions huset Xenomania, hvor hun bl.a. har spillet trommer på Girls Alouds The Promise, Alesha Dixons The Boy Does Nothing og for Alex Gardner og Mini Viva.
Nu er hun så kastet sig over sine egne kreationer som forløbig er kommet til udtryk i følgende numre nemlig Call 911 og Panic Attack, som Fred Falke har remixet og sluppet ganske godt fra.
For mig er det klart Panic Attack som virkelig rykker, og begge Fred Falke remix kan downloads på hendes side florrie.com eller på SoundCloud.
Skulle du i øvrigt have lyst til at lære at spille på trommer, så kan det måske være du skulle tjekke hendes YouTube channel ud, for her giver hun sig i kast med at lære fra sig, ganske underholdene.